Feestelijke heropening “de Oase”

 

Op 17 maart vindt de feestelijke heropening Dorpshuis de Oase plaats.

Ons dorpshuis “de Oase”  heeft het afgelopen jaar een flinke face-lift ondergaan. Dat willen we graag aan iedereen laten zien tijdens de feestelijke heropening op zaterdag 17 maart 2018. Tussen 14.00 en 17.00 is er een gezellig programma voor jong en oud!
Graag nodigen wij alle inwoners van Alverna en omstreken uit om de heropening met ons te vieren.

Programma heropening
Na de officiële opening door burgemeester start om 14.00 de feestelijke open middag. Diverse Alvernese verenigingen (Mountain Dancers, Zonnebloem, KBO, El Monte, Sambaband, Kleurencirkel, Bridgeclub, Dagbesteding Luciver, Mecanoo club, ea) presenteren zich, er zijn workshops voor jong en oud en uiteraard ontbreekt de muzikale ondersteuning ook niet. Onder andere Linda Hendrixx zal zorgen voor een muzikaal spektakel. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich laten schminken, zich uitleven op het springkussen of meedoen aan een van de workshops.
Als extraatje krijgt iedere bezoeker de eerste consumptie gratis.

Nieuwe keuken
De laatste, maar niet de minste verandering die de Oase heeft ondergaan is het plaatsen van een nieuwe keuken. Door subsidies van het Oranjefonds, het VSB fonds, het Rabo Cooperatie fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, maar ook door bijdragen van de Provincie Gelderland en de gemeente Wijchen is dit mogelijk gemaakt. Want het is een stevige investering qua geld, maar ook een stevige investering in nieuw elan. De nieuwe keuken biedt ook nieuwe mogelijkheden: zo zijn er vanaf eind februari kookworkshops te volgen en start in maart het project ‘Samen koken en samen eten’. Dit project, uitgevoerd door de Zonnebloem en de KBO, heeft als doel om ouderen en alleenstaanden bij elkaar te brengen in het dorpshuis en daar samen te koken en gezellig te eten.