Verbouwing:

De eerste fase is nagenoeg gerealiseerd. In de grote zaal , achter de bar, inde lounge, en de hal beneden, is een heel nieuw plafond gekomen, met daarin compleet nieuwe verlichting bestaand uit spotjes die apart bediend kunnen worden, en wat grotere lichtunits die voor het grotere werk moeten zorgen. Zowel spotjes als lichtunits zijn dimbaar. In de koof langs de zijkanten is led-verlichting aangebracht. Ook deze is apart bedienbaar en dimbaar.

Verder bestond er bij de verenigingen grote behoefte om het toneel te vergroten. Hiervoor moesten de bergkasten op het toneel afgebroken worden. Op deze manier werd het toneel bijna 2.50 meter breder! Ook zijn wanden en plafonds antractie en zwart gemaakt. Op het toneel zijn aparte eilanden aan het plafond gemaakt met daarin ook spotjes. Tot slot is er een compleet nieuwe vloer van linoleum in gekomen. Het geheel heeft nu een professionele uitstraling.

Een toneel vereist een goede belichting en geluidsaansturing. Hiervoor zijn aan het plafond in de grote zaal twee trussen gekomen. Hieraan hangen alle grote spots en de geluidsboxen. Aan de achterzijde van het toneel is ook een truss gekomen met backlight-spots. De grote spots zijn trouwens ook uitgerust met led verlichting zodat (bijna) alle kleurschakeringen te maken zijn. Voor optredens van El Monte en Mountain Dancers zal dit een grote vooruitgang zijn. Ook toneelvereniging Eendracht zal hiervan profiteren.

De bekabeling van het Hoshuuske waarmee zij de disco verlichting en het geluid aansturen is compleet vervangen. Zij hebben het al een keer in de praktijk mogen proberen en het werkt fantastisch.

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds, die speciaal voor het realiseren van een groter toneel, en de verbetering van licht en geluid verstrekt is.

Daarnaast moest er het nodige gebeuren in het kader van de brandveiligheid: er is zowel boven als beneden een compleet nieuwe brandmeldinstallatie gekomen die voldoet aan de laatste eisen van de brandweer.

We gaan ons nu opmaken voor de tweede fase.

Dit gaat een aantal bouwtechnische zaken omvatten: het renoveren van de toiletten, het maken van schuifdeuren bij de toegang aan de achterzijde, het maken van terrasdeuren, en tot slot de aanbouw van de keuken.

Met name dit laatste zal een flinke klus worden. Niet alleen de aanbouw zelf, maar ook de keuze voor de juiste keukeninrichting. Ook hiervoor hebben wij subsidies ontvangen van Oranjefonds, Rabo Cooperatie fonds en het VSB fonds. Zonder deze subsidies waren wij niet in staat geweest om dit allemaal te realiseren. Wij zijn hen veel dank verschuldigd!

Op dit moment zijn we bezig om de nodige vergunningen te verkrijgen. Als die binnen zijn (en we verwachten dat dit rond eind februari zal zijn) dan kunnen we u wat concreter van onze plannen berichten. De bouwtekeningen staan op dit moment in de lounge. Kijk er maar vast naar dan weet u ongeveer wat er gaat gebeuren.

Wij houden u verder op de hoogte.